Kreativnost i inovativnost: prof.dr.sc. Sanja Pfeifer

 
Pretraživanje
Obavijesti
Ispis teksta

Rok za odgovore na diskusijska pitanja 1-4 je 02.11.2004.  ističe danas. Kolege pozivam da se samostalno uključe i u ostale tematske cjeline kolegija (lekcije 5-9) te da putem diskusijskih niti međusobno komuniciraju i razmjenjuju uvide u probleme i sadržaje kolegija. Rok za diskusijske niti 5,6,7 i 9. je 10.11.2004.

Timski projektni zadaci (word format) moraju biti poslani do 09.11.2004. od strane jednog predstavnika svakog tima na email: pfeifer@efos.hr 

Resursi
Ispis teksta

Linkovi


Stranica: 1
 
Baza kreativnosti
Ovo je nadahnjujuća baza znanja prepuna kreativnih i originalnih ideja. Ovdje možete pronaći brojne inovacije u nastajanju i zasigurno neke od najpoznatijih izuma sutrašnjice. Ukoliko tražite nadahnuće i ideju za vlastiti posao napravom ste mjestu. Također, ukoliko imate vlastitu iedju, ovdje možete čuti što drugi misle o njoj.

Besplatni materijali o idejama, poslovnoj kreativnosti i inovacijama
Svatko ima ideje! Tražite li načine za stvaranje novih ideja, želite li procijeniti vaše sadašnje ideje ili primijeniti neke već prokušane, ova je stranica vaš vodič ka materijalima i savjetima koji vam mogu pomoći.

CREAX – Kreativnost za inovacije
Dobrodošli na stranice www.creax.net. Sveobuhvatan popis raspoloživih resursa s područja poslovne kreativnosti i inovacija.

Implementacija ideja
Sudjelovanje u našem projektu pruža velike mogućnosti – vaše će ideje ocjenjivati vrhunski poslovni stručnjaci i provjeravati mogućnost njihove primjene. Ideje s visokim ocjenama lakše pronalaze potencijalne investitore i vrlo je izgledna njihova realizacija.

Inovacije – resursi, članci, intervjui, časopisi
Razmišljanje o budućnosti samo je jedna stavka u jednadžbi. Kako primijeniti nove ideje u praksi? Svakodnevna zbivanja u svijetu inovacija – studije slučajeva, recenzije knjiga i članaka, intervjui s ekspertima, diskusijski forumi, najave međunarodnih skupova, e-mail newsletter...

Inovacijski alati
Sveobuhvatna stranica osmišljena kako bi zaposlenim poduzetnicima pružala pregled najboljih resursa s područja inovacija, kreativnosti i brainstorminga.

Inovacijski materijali
Britanska web stranica s resursima, studijama slučajeva i ostalim materijalima potrebnim za prepoznavanje inovacijskih prilika i poticanje inovativnog razmišljanja. Na stranici se nalaze i linkovi na još neke stranice o upravljanju inovacijama.

Kakva odlična ideja!
Ovo je zaista kreativna web stranica koja učinkovito koristeći grafiku, tekst i animacije donosi savjete o jednostavnom načinu generiranja novih ideja. Autor ove stranice Charles Thompson napisao je nekoliko knjiga o poticanju kreativnosti.

Kreativno razmišljanje
Kako razmišljati na kreativan način? Linkovi singapurske politehničke biblioteke o tehnikama inovacija i kreativnosti.

Mreža kreativnosti
Ova stranica pruža detaljan uvid u kreativnost i inovativnost te donosi brojne vježbe i tehnike poticanja osobne i poslovne kreativnosti i inovativnosti.

Program mentalne atletike
Interaktivan, praktičan i zabavan način istraživanja mogućnosti razvoja poslovne kreativnosti. Između ostalog pruža i osnovne savjete o razvoju inovativnog načina poslovanja.

Razmišljanje izvan okvira
Razmišljanje izvan standardnih okvira – bitna odrednica upravljanja kvalitetom u poduzećima. Skup linkova o tehnikama kreativnog mišljenja.

Upravljanje znanjem i inovacijama
Stranice konzultantskog poduzeća “Progressive Leadership”. Primjena učinkovitih programa inovativnog upravljanja znanjem koji unapređuju međuljudske odnose u poduzeću. Velika baza linkova s materijalima o upravljanju znanjem i inovacijama.

Stranica: 1