Kreativnost i inovativnost: prof.dr.sc. Sanja Pfeifer

 
Pretraživanje
Obavijesti
Ispis teksta

Rok za odgovore na diskusijska pitanja 1-4 je 02.11.2004.  ističe danas. Kolege pozivam da se samostalno uključe i u ostale tematske cjeline kolegija (lekcije 5-9) te da putem diskusijskih niti međusobno komuniciraju i razmjenjuju uvide u probleme i sadržaje kolegija. Rok za diskusijske niti 5,6,7 i 9. je 10.11.2004.

Timski projektni zadaci (word format) moraju biti poslani do 09.11.2004. od strane jednog predstavnika svakog tima na email: pfeifer@efos.hr 

Poduzetništvo
Ispis teksta

Linkovi


Stranica: 1
 
Best practices
Jedinstveni trenutni pristup najboljim poslovnim praksama. LLC je vodeća svjetska služba pristupa poslovnim informacijama. Ova online baza podataka pruža našim klijentima brz i jednostavan pristup potrebnim poslovnim informacijama.

Croatiabiz magazin
Online izdanje magazina Croatiabiz, časopisa o suvremenom poslovanju. U rubrici «Kutak za managere» donosimo nove poslovne trendove s hrvatske i svjetske gospodarske scene.

Izvorni posao
Web stranica o poslovima kojima svrha nije isključivo profit. Ovdje možete naći brojne članke koji će vas nadahnuti za pokretanje ili razvoj vašeg posla, možete poslati vlastitu poslovnu priču i promovirati svoje poduzeće.

Kreativno rješavanje problema
Primjer kreativnog pristupa rješavanju problema koji se pojavljuju u poslovanju poduzeća. Na istoj se stranici nalaze i primjeri kratkih treninga o poboljšanju komunikacijskih vještina, motivaciji, upravljanju promjenama i drugim temama.

Kreativnost i inovacije u poduzeću
Savjeti i resursi za lakše prepoznavanje kreativnih zaposlenika i jednostavniju prilagodbu poduzeća novim zahtjevima okoline.

Menadžment, promjene, sustavi
Osobne stranice Željka Burcara, savjetnika za razvoj vještina upravljanja. Smisleno vođenje promjena sustava, menadžment ljudskih resursa, učenje i primjena naučenog, komunikologija…

Pokrenite vlastiti posao
Američki portal na kojemu su potencijalnim poduzetnicima na vrlo jednostavan i pristupačan način objašnjeni koraci koje je potrebno poduzeti prilikom pokretanja vlastitog posla, njegovog održavanja i pomoć pri kreativnom razvoju koji dovodi do rasta poduzeća.

Poslovne ideje
Pretraživač tema o poslovnim idejama. Besplatnim učlanjenjem na vaš mail dobijate tjedni newsletter s najnovijim poslovnim idejama i prilikama iz cijelog svijeta.

Priče o uspješnim malim poduzećima
Američka uprava za malo poduzetništvo prikupila je stotine priča o uspjehu koje mogu poslužiti kao materijal za učenje i kao nadahnuće za stvaranje novih poslovnih ideja.

Put misli
Pokrenite vaše poduzeće na temeljima kreativnog i brzog razmišljanja i efikasnog rješavanja problema. Put misli (ThoughtPath) je softverski paket koji vam pomaže pri upravljanju vlastitim idejama, unapređuje procese rješavanja problema i pojačava vaše kreativne sposobnosti. Tehnike generiranja ideja i vježbe poticanja kreativnosti.

Razvoj inovativnog poslovanja
Usklađivanje inovacijskih procesa radi održavanja profitabilnog rasta – savjeti i edukacija o upravljanju inovacijskih procesa u poduzeću.

Reinženjering poslovnog procesa
Reinžinjering poslovnog procesa i poslovne inovacije. Ponašanje u novim poslovnim prilikama sve zahtjevnijeg svjetskog tržišta. Baza članaka i ostalih materijala o organizacijskim promjenama i upravljanju promjenama.

Small Business Ideas
Besplatni savjeti i upute časopisa Pandecta o samostalnom stvaranju (a ne samo pronalaženju već postojećih) ideja za pokretanje vlastitog posla.

Studije slučajeva
Studije slučajeva iz svih područja suvremenog poslovanja. Provjerite što se radi u svijetu na vašem području interesa. Izvor novih ideja za razvoj vašeg businessa.

Stranica: 1